simple web creator

ALLSVENSKAN

SEGLINGENS TOPP DIVISION

Inför Allsvenskan 2019 - segling Clinic Halmstad 5-7 april

Det är många som redan anmält sitt intresse att vara med och träna och kappsegla iår. Så för att komma igång med träningen och då vi fått möjlighet att låna en J70 båt av Henri Lloyd har vi anmält oss att vara med på Svenska Seglarförbundets sailing clinic i Halmstad 5-7 april.


Där blir det träning med coacher på vattnet på fredagen och halva lördagen. På lördag eftermiddag och söndag fram till 13.00 blir det kappsegling – med många korta race på nära land.ALLSVENSKAN SEGLING 2019

Snabbfakta
- Fyra deltävlingar 
· Deltävling 1 Strängnäs
· Deltävling 2 Malmö
· Deltävling 3 Örnsköldsvik
· Deltävling 4 Västerås
- 18 klubblag
- Sprintsegling med 6 st båtar
- Korta kappseglingar som är 10 – 15 minuter långa
- Upp till 15 flighter = 45 race

Allsvenskan Segling är en ligaserie där 18 klubblag tävlar mot varandra. Allsvenskan Segling består av fyra deltävlingar över säsongen 2019. Efter sista deltävlingen kan vinnaren utse sig till titeln "Sveriges bästa kappseglingsklubb".

Kappseglingarna avgörs i så kallade sprintseglingar med sex stycken likadana segelbåtar av typen J/70. Sprintsegling innebär att vare kappsegling tar ca 10 – 15 minuter. Under två och en halv tävlingsdagar är ambitionen att hinna med upp till 45 kappseglingar (ca 15 stycken per klubblag). Kappseglingarna är direktdömda på vattnet, så först i mål vinner.

Allsvenskan Segling blev direkt en succé när den lanserades 2015. Två huvudmål var att stärka klubbkänslan samt att få mer uppmärksamhet i lokal media.


Mobirise
Mobirise
Mobirise
Mobirise

Allsvenska Sponsorer

Tack till alla Er!

Senaste Nytt

Allsvenskan

Kontakta Oss

Följ oss i Allsvenskan